Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Choux Craquelin Tarifi

Choux Craquelin

Choux Craquelin Tarifi

Choux Craquelin tarifi: Choux Craquelin için gerekli malzemeler nelerdir? Choux Craquelin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Choux Craquelin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Choux Hamuru İçin:

  • 130 gram su
  • 60 gram tereyağı
  • 70 gram un
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Craquelin Hamuru İçin:

  • 60 gram tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 60 gram un

Pastacı Kreması İçin:

  • 240 mililitre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 60 gram şeker
  • 25 gram mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 180 gram çırpılmış krema

Çikolata Sosu İçin:

  • 200 gram çikolata
  • 200 gram krema

Choux Craquelin tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım. Sütü ve vanilini karıştırarak ocağa alıyoruz. Bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz ve sıvı hal alan karışıma nişastayı ekliyoruz.
  • Hafif ısınan sütten bir kepçe alıyoruz, yumurtalı karışıma çırparak ekliyoruz. Daha sonra cıvıklaşan karışımı süte ekleyip orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Muhallebi gibi bir kıvamı olacak. Kıvam alan kremayı kabuk bağlamaması için ara sıra çırparak soğutuyoruz.
  • Krema soğuyunca çırparak kıvamını açıyoruz ve çırparak köpürttüğümüz 180 gram kremayı, pastacı kremasıyla karıştırıyoruz.
  • Craquelin için oda sıcaklığında tereyağını, şekeri ve unu güzelce yoğurarak bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru iki yağlı kağıt arasında incecik açıyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz.
  • Choux hamuru için suyu, tereyağını ve tuzu ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca unu veriyoruz. Hamur toparlanınca, güzelce eze eze 1,5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen hamuru iyice soğuttuktan sonra yumurtaları tek tek çırparak yediriyoruz. (Burası çok önemli, kesinlikle tek tek eklemelisiniz yoksa hamur toplanmaz). Cıvık yapışkan bir hamur olmalı.
  • Dinlenen choux (şu) hamurumuzu istediğimiz boyutlarda aralıklı olacak şekilde yağlı kağıda sıkıyoruz. Buzlukta sertleşen craquelin hamurumuzdan yuvarlaklar çıkarıyoruz.
  • Sıktığımız choux (şu) hamurlarının üzerini kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Fırını kapatınca kapağını tam açmadan, arasına bir tahta kaşık yerleştirip soğuyana kadar bekletiyoruz. (Burası çok önemli, yoksa kocaman kabaran profiterollerimiz hemen çöker.)
  • İç kremayı hamurların altından sıkarak dolduruyoruz.
  • Kremayı hafif ısıtıp çikolatayı ekleyerek eritiyoruz. Doldurduğumuz hamurlara dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025