Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Chocolate Chip Cookies Tarifi

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies Tarifi

Chocolate Chip Cookies tarifi: Chocolate Chip Cookies için gerekli malzemeler nelerdir? Chocolate Chip Cookies nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Chocolate Chip Cookies yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya tozu (veya 1 paket şekerli vanilin)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 200 gram sütlü çikolata

Chocolate Chip Cookies tarifi nasıl yapılır?

  • Şekerleri ve yumurtayı akıcı hale gelen kadar karıştırın.
  • İçine tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve tuzu ekleyin, bütün malzemeler homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin (Asla direkt dökmeyin).
  • Normal kurabiye hamurlarına göre çok daha yumuşak olması gerekiyor, ekstra un ilavesi yapmayın!
  • En son çikolatayı ekleyip karıştırın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Bu sırada fırınınızı 180 derece alt üst ayara getirin.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dondurma kaşığı veya küçük kepçe yardımıyla aralıklı olarak hamuru yerleştirin.
  • Kurabiyelerinizi fırına gönderin.
  • Kurabiyelerinizi sadece 12 dakika pişirin daha çok pişmesini beklerseniz kurabiye kurur!
  • Fırından çıktıktan sonra yarım saat boyunca kurabiyelere dokunmayın, yoksa hemen dağılır. Soğudukça kıvam alacak!
  • Yarım saat beklettikten sonra sütün/kahvenin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Gerçekten tadı/dokusu muhteşem oluyor, denemenizi tavsiye ediyorum:)

Chocolate Chip Cookies tarifinin püf noktası nedir?

Sütlü çikolatayı daha az kullanabilirsiniz ancak ne kadar çikolata eklerseniz kıvamı ve lezzeti o kadar güzel oluyor. Esmer toz şekeri mutlaka kullanmalısınız,tamamen beyaz toz şeker kullanıldığında içinin yumuşak kıvamını yakalayamazsınız. Tereyağı çok sıcak olmasın,yumurtayı pişirir,erittikten sonra biraz ılıtın. Su bardağı ölçüm 200 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025