Chimney Cake Tarifi
Chimney Cake tarifi: Chimney Cake için gerekli malzemeler nelerdir? Chimney Cake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Chimney Cake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Chimney Cake tarifi nasıl yapılır?
- Sütü hafifçe ılıtarak mayayı içinde çözdürün.
- Unu eleyerek ayrı bir kaba alın ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unun ortasında bir çukur açarak, sıvı yağı, yumurtayı ve şekeri ekleyin.
- Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatarak en az 45 dakika dinlendirin.
- Bu sırada hamuru üzerine sarmak için; üç adet kağıt havlu rulosunu pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Fırını 190 dereceye ısıtın.
- Dinlenen ve kabaran hamuru tekrar yoğurduktan sonra, tezgaha şeker serperek üzerinde açın.
- Açtığınız hamuru bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Kestiğiniz şeritleri, kapladığınız ruloloların her iki ucunda birer parmak boşluk bırakarak, aralarında boşluk kalmayacak şekilde ve şeritler uç uca gelecek şekilde dolayın.
- Tüm rulolar tamamlandığında tereyağını eriterek fırça yardımıyla üzerlerine sürün.
- Daha sonra tezgahın üzerine toz şeker ve tarçın serperek ruloları hafifçe bastırarak şeker ve tarçına bulayın.
- Ruloları -uçlarında bıraktığınız boşluklar kabın kenarlarına oturacak şekilde- derin bir pişirme kabına yerleştirin.
- 20 dakika pişirdikten sonra dilimleyerek rulolardan çıkarın ve afiyetle tüketin.
Chimney Cake tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun ele yapışması durumunda un ekleyerek değil, avcunuza az miktarda sıvı yağ alarak yoğurun. Hamuru açma aşamasında, hamurun kıvamını bozmamak için un kullanmamaya dikkat edin.
Chimney Cake tarifi için servis önerisi
Keklerinizin içini dilediğiniz gibi hazırlayacağınız yoğun kıvamlı pasta kreması, kahvaltılık fındık ezmesi ya da dondurma ile de servis edebilirsiniz.