Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Chimichanga Tarifi

Chimichanga

Chimichanga Tarifi

Chimichanga tarifi: Chimichanga için gerekli malzemeler nelerdir? Chimichanga nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Chimichanga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tavuk göğsü (250-300 gr)
  • 4 adet tortilla
  • 100 gram cheddar peyniri
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı toz biber
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

Chimichanga tarifi nasıl yapılır?

  • 1,5 su bardağı suyu sos tenceresine aktarın. Suya kimyon, toz sarımsak ve soğanı, toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Ocağın küçük gözüne alıp altını açın. Kaynamadan tavuk göğsünü ekleyin.
  • 1 saat tavuğu haşlayın. Haşlandıktan sonra haşlama suyundan 4 yemek kaşığı suyunu ayırın.
  • Tavuğu 10 dakika bekletip soğutun ve ardından didikleyin.
  • İç harcı için didiklenmiş tavuk, cheddar peyniri, 4 kaşık haşlama suyunu, tuz, karabiber, kekik ve acı sosu bir kapta karıştırın.
  • 1 avuç kadar iç harcı tortillanın ortasına bir yerleştirin. Paçanga böreği gibi yassı bir dikdörtgen elde etmek için lavaşın iki kenarını kapatıp sarın.
  • Kızartma işlemi için sıvıyağı hafif kızdırın. Elde ettiğiniz Chimichanga'ları her tarafını çok yakmadan eşit şekilde kızartın.
  • Kızarttığınız Chimichanga'ları hafif yağı süzülmeleri için havlu kağıt serili bir tabağa alın. 1-2 dakika beklettikten sonra servis edin.

Chimichanga tarifinin püf noktası nedir?

Yanına ek olarak ekşi krema ve Guacamole ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025