Chimichanga Tarifi
Chimichanga tarifi: Chimichanga için gerekli malzemeler nelerdir? Chimichanga nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Chimichanga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü (250-300 gr)
- 4 adet tortilla
- 100 gram cheddar peyniri
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 silme tatlı kaşığı toz biber
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
Chimichanga tarifi nasıl yapılır?
- 1,5 su bardağı suyu sos tenceresine aktarın. Suya kimyon, toz sarımsak ve soğanı, toz biberi ekleyip karıştırın.
- Ocağın küçük gözüne alıp altını açın. Kaynamadan tavuk göğsünü ekleyin.
- 1 saat tavuğu haşlayın. Haşlandıktan sonra haşlama suyundan 4 yemek kaşığı suyunu ayırın.
- Tavuğu 10 dakika bekletip soğutun ve ardından didikleyin.
- İç harcı için didiklenmiş tavuk, cheddar peyniri, 4 kaşık haşlama suyunu, tuz, karabiber, kekik ve acı sosu bir kapta karıştırın.
- 1 avuç kadar iç harcı tortillanın ortasına bir yerleştirin. Paçanga böreği gibi yassı bir dikdörtgen elde etmek için lavaşın iki kenarını kapatıp sarın.
- Kızartma işlemi için sıvıyağı hafif kızdırın. Elde ettiğiniz Chimichanga'ları her tarafını çok yakmadan eşit şekilde kızartın.
- Kızarttığınız Chimichanga'ları hafif yağı süzülmeleri için havlu kağıt serili bir tabağa alın. 1-2 dakika beklettikten sonra servis edin.
Chimichanga tarifinin püf noktası nedir?
Yanına ek olarak ekşi krema ve Guacamole ile servis edebilirsiniz.