Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) Tarifi
Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) tarifi: Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) için gerekli malzemeler nelerdir? Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gram meksika fasulyesi (pişmiş)
- 350 gram doğranmış domates
- 20 dilim jalapeno biber turşusu
- 2 çay kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 3 çay kaşığı worcestershire sos
- 1 adet defne yaprağı
- 500 ml. et suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir tencerede küp doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun, sarımsağı ve kıymayı ekleyip birkaç dakika kavurmaya devam edin.
- Meksika fasulyesi hariç tüm malzemeyi ekleyin, 20-25 dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin.
- Daha sonra fasulyeleri ekleyip 15-20 dakika daha pişirin. Tuz, karabiberle tatlandırın.
- Defne yaprağını çıkararak sıcak servis yapın.
Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) tarifinin püf noktası nedir?
İkinci aşamada su az gelirse ekleyebilirsiniz. Acılık oranı tamamen damak zevkinize kalmış, biber miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Chili Con Carne (Acılı, Kıymalı Meksika Fasulyesi) tarifi için servis önerisi
Yanına pirinç pilavı, cips veya tacos çok yakışacaktır.