Chiffon Cake Tarifi
Chiffon Cake tarifi: Chiffon Cake için gerekli malzemeler nelerdir? Chiffon Cake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Chiffon Cake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (1/2 paket)
- 1/2 çay kaşığı karbonat (1/2 paket)
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Chiffon Cake tarifi nasıl yapılır?
- Kuru malzemeleri karıştırarak işe başlayalım. Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilini eleyerek bir kaba alalım. Kuru malzemenin karışmasını sağladıktan sonra şimdilik kenara alalım.
- 4 tane yumurtanın sarılarını beyazlarından ayırın. Yumurta sarılarına toplamda kullanacağımız şekerin yarısını yani 3 yemek kaşığı şekeri ekleyip yumurtaların rengi açılana kadar çırpın.
- Ardından çeyrek çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sütü ekleyip hafifçe çırpın. 2 yemek kaşığı kakaoyu da yarım çay bardağı sıvı yağın içinde çözdürüp karışıma ekleyelim. Elediğimiz kuru malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştıralım.
- Bu karışımı kenara alıp yumurta beyazlarına geçelim.
- Bu aşamaya geçmeden önce mikser ya da elde çırpıcı hangisini kullanıyorsanız tamamen temizlediğinizden emin olun. Ayrıca yumurta beyazlarına bir damla bile sarılarından karışmaması gerekir.
- 4 yumurta beyazına 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip köpük köpük olana dek çırpın. Ayırdığınız 3 yemek kaşığı şekeri de azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Yumurta beyazları çırpılmış krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra yumurta beyazını diğer karışıma parça parça ekleyip alttan üste hafifçe karıştırarak yumurtayı söndürmeden karışıma yedirelim.
- Hazırladığımız kek harcını fırın kabına aktarıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırının alt rafında 35-40 dakika pişirip kürdan testi yaparak fırından alın.
- Bir pişirme teline ters çevirip soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda dilimleyip dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Chiffon Cake tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan su bardağı 200, çay bardağı 125 ml ölçülüdür.