Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Chialı Kapya Tarifi

Chialı Kapya

Chialı Kapya Tarifi

Chialı Kapya tarifi: Chialı Kapya için gerekli malzemeler nelerdir? Chialı Kapya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Chialı Kapya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 2 adet ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen

Dışı için:

  • 3 adet kapya biber

Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 100 gram tel peyniri
  • 3 adet sarımsak turşusu

Chialı Kapya tarifi nasıl yapılır?

  • Tarifimize hamuru yapmakla başlıyoruz. Mayasız bir hamur olduğu için pratik bir tariftir. 1 bardak suya tuzumuzu ve  unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. Rendelediğimiz havuçları zeytinyağ ile birlikte tavada kavuruyoruz. Daha sonra ceviz ve chia tohumunu da ilave edip 2 dakika daha kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz tuz ve toz fesleğeni de ekliyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu açalım. Hamuru çok ince açmamıza gerek yok. Daha sonra hamurumuzu iki santimetrelik uzun şeritler halinde keselim.
  • Hazırladığımız harçları bu şeritlerin üzerine yayalım .
  • Kapya biberlerden 2 santimetrelik kalınlıkta halkalar keselim.
  • Üzerine harç serdiğimiz şeritleri tek tek rulo yapıp kapya biberin büyüklüğüne göre keselim ve kapya biberin içerisine yerleştirelim.
  • Yağladığımız tavada ilk önce Kapya biberin bütün kenarlarını pişiriyoruz . Daha sonra da ön ve arka yüzünü pişiriyoruz.
  • Sıra geldi tarifimizi süslemeye.. Yoğurtla altına yatak yaptığımız “Chialı kapya” yoğurdun üzerinde yerini alıyor.
  • Üzerine ise tel peynir, maydanoz yaprağı ve ince bir dilim sarımsak turşusu ile tarifi tamamlıyoruz.
  • Tarifim; Kahvaltı Sofralarınızı renklendirsin. Afiyet olsun!

Chialı Kapya tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun güzelce pişmesi için biber kızartıktan sonra kısık ateşte daha uzun süre pişirebilirsiniz. Üzerine keyfinize göre baharalar serpiştirip tabağa farklı bi esinti getirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025