Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek Tarifi
Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek tarifi: Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı chia tohumu
- 2 tatlı kaşığı keten tohumu
- 2 tatlı kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı çekirdek içi
Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Kuru maya ve şekeri ılık süt ve su ile bir kasede karıştırıp 10 dakika bekletin.
- Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyip karıştırın ve ortasını açın.
- Ortasına mayalı sıvı karışımı ve zeytinyağını ekleyin, hamuru güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamura chia tohumu, keten tohumu, susam ve ay çekirdeğini ekleyip tekrar yoğun ve malzemelerin eşit dağılmasını sağlayın.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerine un serpip streç film örtüp sonra temiz bir bezle sarın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın.
- Elinizle önce biraz yayın sonra katlayarak ekmek şekli verin ve yağladığınız baton kalıba koyup üzerine bıçak ile derin çizikler atın.
- Sandviç ekmeği yapmak isterseniz aynı şekilde küçük ekmek şekli verip yağlı kağıda koyun üzerine çizikler atın ve isterseniz üzerini çekirdek ile süsleyin.
- Ekmeklerin üzerini örtüp 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Fırınınızı alt üst fansız 200 dereceye ayarlayın.
- Baton kalıptaki ekmeğinizi 20 dakika 200 derece, 25 dakika 180 derecede pişirin.
- Sandviç ekmeği yapmak isterseniz 20 dakika 200 derece 10 dakika 180 derece pişirdikten sonra fırından alın.
- Fırınların pişirme ayarları değiştiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
- Fırından çıkan ekmeğin üzerine bir fırça yardımı ile su sürün ve üzerini temiz bir bez ile örtün.
- Afiyet olsun. =)