Chia Tohumlu Peynirli Poğaça Tarifi
Chia Tohumlu Peynirli Poğaça tarifi: Chia Tohumlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Chia Tohumlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Chia Tohumlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 0.5 paket yaş maya
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 0.5 bardak maden suyu
- 2 adet yumurta
- 0.5 bardak sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 2,5 su bardağı un
Chia Tohumlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 1/4 bardak su ile maya ve şeker karıştırılarak mayanın kabarması beklenir.
- Daha sonra kabaran mayanın üzerine sıvı malzemeler ve 2 yumurta katılır yumurtalardan da 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır
- Sonra sıvı malzemelerin üzerine aldığı kadar un eklenir. Hamur ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenir. Ve yoğurulan hamur sıcak bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur daha sonra chia tohumu ve çörek otu ile karıştırılır. Ve poğaçalara istenilen şekil verilerek arasına peynir(isteğe göre) eklenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerine önceden ayrılmış yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Chia Tohumlu Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamur ne kadar çok yoğurulursa o kadar lezzetli olacaktır.
Chia Tohumlu Peynirli Poğaça tarifi için servis önerisi
Vereceğiniz değişik şekillerle çayın yanına bir sunum yapılabilir.