Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cheeseburger Tarifi

Cheeseburger

Cheeseburger Tarifi

Cheeseburger tarifi: Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Cheeseburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmek için:

  • 2 su bardağı yoğurt suyu (ılık) (veya su)
  • 5-6 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet büyük boy pancar

Köfte için:

  • 200 gram kıyma (kişi başı kadar)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?

  • Çiçek ekmek tarifi için: önce hamurumuzu mayalandıracağız. Suyumuzun içine maya ve pekmezimizi döküp mayalandırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta un, tuz, pancar püresi, yumurta ve zeytinyağını karıştırın. Sonra mayayı ilave edip yoğuralım.
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye şekil verip koyalım ve yarım saat tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine pekmez veya su sürelim ve baharatlarını dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 -30 dakika pişirelim.
  • Köftesi için, kasabınızdan döşten tek çekim kıyma alıyorsunuz. Sonra kıymaya tuz ve taze çekilmiş karabiber ekliyoruz. Hepsini, çok az yoğuruyorsunuz ama sakın anne köftesi yapar gibi uzun uzun yoğurmayın.
  • Kıymayı kişi sayınıza göre 180-200 gram parçalara bölüp şekil veriyorsunuz. Ben kavanoz kapağı ile şekilde verdim.
  • Köfte şeklini verdikten sonra tam ortasına baş parmağınızla bastırıp biraz çukur yapacaksınız. Böylece ızgara sırasında köfteler küçülmeyecek.
  • Ben ızgarayı tost makinesinde yaptım. Siz istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Püf noktalardan biride ızgara yaparken, et ile devamlı oynamamak. O yüzden sabırlı olmak gerekiyor.
  • Gelelim içine konacak malzemelere; bu sizin damak zevkinize bağlı, domates dilimi, göbek salata, cheddar peyniri, karamelize soğan, turşu koyabilirsiniz.
  • Taban sosu da oldukça önemli. Hazır sos kullanmadım. Evde yaptığım ketçap, mayonez, hardal sosunu kullandım. Siz dilerseniz dışarıdan kullanabilirsiniz. (horseradish, worchetereshire gibi.)
  • Benim taban sosumda ise ev yapımı 3 yemek kaşığı mayonez, pekmezle karamelize edilmiş soğan, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı limon suyu var.
  • Biraz parmesan peyniri. Hepsi rondoda bızzt yapılıyor. Harika bir sos oluyor. Başka taban sosları da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025