Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları Tarifi
Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları tarifi: Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şu Hamuru İçin:
- 250 ml. su
- 110 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4-5 adet yumurta (kıvama göre)
- 1 çay kaşığı tuz
Bolonez Dolgu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 tutam tuz
- 100 gram cheddar peyniri
Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Su, tuz ve tereyağı ocağa koyun ve tereyağı eriyene kadar ısıtın.
- Tereyağı eriyince içine unu ilave edin ve 1 dakika unu iyice yedirene kadar ezerek kavurun.
- Hazırladığınız hamur iyice soğuyana kadar bekleyin.
- Soğuyan hamuru çırpma kapına alın ve yumurtaları teker teker ilave edin.
- Çok cıvık olmayan, sıkılabilir kıvama gelinceye kadar yumurta ekleyin.
- Dördüncü yumurtada kıvamından eminseniz ( püre kıvamı) beşinci yumurtayı ilave etmeyin.
- Uygun bir sıkma ucu yardımıyla tepsiye aralıklarla sıkın.
- Sıktıktan sonra hafif parmak ucunuzu ıslatarak sıktığınız yerleri pürüzsüzleştirin.
- Fırında 8-10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız hamuru, yumurtaları ilave etmeden tepsiye yayarak soğutabilirsiniz. Şu hamuru pişerken, fırın kapağını açmak topların kabarmasını engelleyecektir.
Cheddarlı Bolonezli Lezzet Topları tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine domates sos ilave ederek servis edebilirsiniz.