Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Chana Masala Tarifi

Chana Masala

Chana Masala Tarifi

Chana Masala tarifi: Chana Masala için gerekli malzemeler nelerdir? Chana Masala nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Chana Masala yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet karanfil
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 tatlı kaşığı kişniş (toz şeklinde)
  • 3 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 tatlı kaşığı garam masala baharatı
  • 1 adet taze zencefil
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet tane karabiber

Chana Masala tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak nohutlar haşlanır.
  • Diğer taraftan başka bir tencerede tencerede ise karanfil, defne yaprağı, karabiber kavrulur.
  • Doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Garaham masala, kişniş, kimyon eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Diğer tencerede haşlanan nohutlar baharatlı karışıma eklenir ve üzerine bir su bardağı su eklenerek kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  • Üzerine yarım limon suyu sıkılır ve tabağa alınır. Afiyet olsun.

Chana Masala tarifinin püf noktası nedir?

Hintlilerin sıklıkla kullandığı basmati pirinci chana masala ile inanılmaz bir uyum sağlıyor. Basmati pirincini suda makarna gibi haşladım ve suyunu biraz çekince kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirdim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025