Chaja Pasta Tarifi
Chaja Pasta tarifi: Chaja Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Chaja Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Chaja Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 100 gram toz şeker
- 42 gram tereyağı
- 94 gram un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
Şerbet için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Kreması için:
- 400 ml. krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Ara katları ve üzeri için:
- 5 adet şeftali
- 10 adet beze
- 5 yemek kaşığı süt reçeli
Chaja Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri derin bir kapta benmari yöntemi ile çırpın. Tereyağını kahve rengi olana kadar kaynatın. Benmarideki karışıma tereyağını ekleyin.
- Un, tuz ve vanilini eleyerek karışıma azar azar yedirin. Unlanmış ve yağlanmış 20-22 cm.lik kek kalıbına döktüğünüz kek karışımını 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Şeftalileri soyun ve suda bekletin. Şerbet için su ve şekeri 5 dk. kaynatın. Şeftalilerden 2 tanesini küp şeklinde doğrayın ve soğumakta olan şerbete ekleyip oda sıcaklığında soğutun.
- Kremayı pudra şekeri ile çırpın ve köpürtün. Buzdolabında sertleşmesi için bekletin. Tamamen soğuyan keki enlemesine üç eşit parçaya bölün.
- Kek kalıbınızı temizleyin ve ilk kek katını yerleştirip kelepçeyi kapatın. İlk katı az miktarda şerbet ile ıslatıp dikkatlice süt reçelini sürün ve ikici katı kapatın.
- Tekrar keki az miktar şerbet ile ıslatın. Soğuk kremanın ¾ ünü yayın ve şerbetteki şeftalileri serpin. Bezelerin bir kısmını elinizle boşluklara ufalayın ve hafifçe bastırarak üçüncü katı ekleyin.
- Keki yine ıslatın ve kalan kremayı en üste sürün, kalan şeftalileri ince dilimler halinde dekoratif bir şekilde pastanın üstüne ekleyin. Kalan bezeleri de elinizle ezip boşluklara serpiştirin.
- Pastanın üstünü streçleyin ve önce derin dondurucuda bir saat ardından da buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.