Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cezayir Böreği Tarifi

Cezayir Böreği

Cezayir Böreği Tarifi

Cezayir Böreği tarifi: Cezayir Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Cezayir Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cezayir Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek İçin:

  • 5 adet yufka
  • 150 gram çemensiz pastırma
  • 90 gram dut pestili

Kızartmak İçin:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi İçin:

  • 200 gram kuşburnu marmeladı
  • 20 gram acı sos ya da acı aromalı yağ

Cezayir Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Hazır yufkaları mutfak tezgahına tek tek açın. Büyük bir baklava dilimi şeklinde hazırladığınız kalıp yardımıyla yufkaları kesin.
  • Bir adet yufkadan kalıp yardımıyla 6 adet parça çıkartın. Yufka parçalarının uç kısımlarının sivri kalması önemli.
  • Çemensiz pastırma ve dut pestilini uzun ince parçalar halinde kesin. Kalıp yardımıyla baklava dilimi halinde kestiğiniz yufka parçalarının iç kısımlarına pastırma ve pestil parçalarını yerleştirin.
  • Börekleri orta kısmından başlayarak ince rulo şeklinde sarın. Tüm yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın.
  • Geniş tabanlı bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Hazırladığınız börekleri altın sarısı renk alana kadar kızgın yağda kızartın. Fazla yağlarını bırakması için kızaran börekleri, kağıt havlu serili bir tabakta 2-3 dakika kadar dinlendirin.
  • Servisinde kullanacağınız sos için kuşburnu marmeladı ile acı sosu karıştırın. Servis bardağına aldığınız sosa kızarmış pastırmalı börekleri batırıp, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Cezayir Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Börekte vurgulanmak istenen tat; tatlı ve tuzlunun bir arada yer alması. Çemen böreği ağırlaştıracağı için çemensiz pastırma kullanmayı tercih edin.Börekleri ince ve sıkı bir şekilde sarmalısınız.Börekleri, kızgın ve derin yağda kızartın.

Cezayir Böreği tarifi için servis önerisi

Kuşburnu marmeladını hazır Tabasco sos ya da kurutulmuş acı biberlerle bekleyen zeytinyağı ile karıştırıp, börekleri servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025