Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizzade Tarifi

Cevizzade

Cevizzade Tarifi

Cevizzade tarifi: Cevizzade için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizzade nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizzade yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Cevizzade İçin:

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 300 gram kaymak
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 çay bardağı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 damla limonun suyu

Cevizzade tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Kaşığı batırıp çıkardığınızda kaşıkta incecik bir katman halinde kalıyorsa şerbet olmuş demektir. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun. 4 adet baklavalık yufkayı üst üste tezgaha serin. Üzerine kaymağı ekleyip tüm yüzeyini ince bir katman şeklinde katlayın.
  • Kaymağın üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin.
  • Rulo halinde incecik sarın.
  • Hazırladığınız cevizzadeleri tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip fırçayla kuru bir yeri kalmayacak şekilde yedirin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtiğinde oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025