Cevizli Yumuk Tarifi
Cevizli Yumuk tarifi: Cevizli Yumuk için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Yumuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Cevizli Yumuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 4- 4,5 su bardağı un (aldığı kadar un)
Hamuru açmak için:
İçi İçin:
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri İçin:
- 200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limonun suyu
Cevizli Yumuk tarifi nasıl yapılır?
- Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir sos tenceresine alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve kaynatın. 10 dakika kaynattığınız şerbetin altını kısın ve limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp şerbeti oda sıcaklığında soğutun.
- Geniş bir karıştırma kasesine yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, tuz ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Kabartma toz ve unu da ekleyin ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Tezgaha nişasta serpiştirip, hamuru yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine ceviz serpiştirip, hamuru üstten ve alttan parmağınızla ortaya doğru itin.
- Ardından aynı işlemi yanlardan da uygulayın.
- Hamurun yonca gibi olan kenrlarını içe doğru katladıktan sonra hamuru ters çevirin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
- Eritilmiş tereyağını hamurların tüm yüzeyine gelecek şekilde sürün. 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika, kontrollü olarak pişirin.
- Pişen yumukların ilk sıcaklığını geçtikten sonra sooğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbetini çeken cevizli yumukları sevdiklerinizle afiyetle tüketin.