Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı Tarifi
Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı tarifi: Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 gram tuzsuz tereyağı
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 100 gram hurma (çekirdekleri ayrılıp, küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 damla limonun suyu
Cevizli ve Hurmalı Bayram Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte kıvam aldırın. Şerbeti çok koyu kıvama gelmeden ocaktan alın.
- Derin bir kasede tereyağı, yumurta, 1 yumurta beyazı, zeytinyağı, kabartma tozu ve bir miktar un koyup yoğurmaya başlayın.
- Geriye kalan unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Ayrı bir kasede küp doğradığınız hurmaları, 1 yemek kaşığı toz şekeri, ceviz ve tarçını karıştırın.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve içli köfte hazırlar gibi içine 1 tatlı kaşığı hurmalı harçtan doldurun.
- Hamura elinizle şekil verdikten sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile hafif çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbeti çekip, soğuduktan sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.