Cevizli Üzümlü Kek Tarifi
Cevizli Üzümlü Kek tarifi: Cevizli Üzümlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Üzümlü Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Cevizli Üzümlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Cevizli Üzümlü Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kase içine kırın. Üzerin şekeri ekleyerek mikserle çırpmaya başlayın. Karışım açık sarı bir renk alarak kabarana dek çırpmaya devam edin.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip düşük ayarda çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu,tarçın ve unu eleyerek karışıma ekleyin ve tüm malzemelerle birleşinceye dek mikserle çırpın.
- Kuru üzüm ve cevizleri ekledikten sonra spatulayla kek karışımına yedirin ve yağladığınız kek kalıbının içine dökün.
- 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tezgah üzerinde ilk sıcaklığı çıkana dek dinlendirin ve ardından kalıbından çıkarın. Dilimleyerek servis edin.
Cevizli Üzümlü Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tarifte verilen malzemeler baton kek kalıbı ölçüleridir. Daha büyük bir kek kalıbında pişirecekseniz malzemeleri kalıp büyüklüğünüze göre artırabilirsiniz.