Cevizli Tereyağlı Çılbır Tarifi
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi: Cevizli Tereyağlı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tereyağlı Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Cevizli Tereyağlı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı (silme) pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 10 adet ceviz içi (iri çekilmiş)
- 2-3 dal dereotu
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Servis tabağınıza süzme yoğurdu yayın. Dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
- Tencereye su ekleyip kaynatın. Kaynayan suyun altını kısıp içine sirke ekleyin. Bir kaşıkla suyu karıştırın ve tam ortasına yumurtayı kırın.
- 3 dakika pişirip yumurtayı bir süzgeç yardımıyla kağıt bir havlunun üzerine aktarıp ikinci yumurtayı da aynı şekilde pişirin.
- Tereyağını eritip içine ceviz ve pul biberi ekleyip hafifçe yağı yakmadan kızartın. Pişen yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
- Tereyağlı sıcak sosu üzerine gezdirin. Dereotu yaprakları ile süsleyip ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyin. Ellerinize sağlık!
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarısının rafadan olması için 3 dakika, tam pişmesi için 5 dakika pişirmeniz yeterlidir.