Cevizli Tereyağlı Çılbır Tarifi
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi: Cevizli Tereyağlı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tereyağlı Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Cevizli Tereyağlı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  yumurta
 - 3 yemek kaşığı  süzme yoğurt
 - 1 yemek kaşığı  sirke
 - 1 çay kaşığı (silme)  pul biber
 - 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 - 10 adet  ceviz içi (iri çekilmiş)
 - 2-3 dal  dereotu
 
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Servis tabağınıza süzme yoğurdu yayın.  Dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
 - Tencereye su ekleyip kaynatın. Kaynayan suyun altını kısıp içine sirke ekleyin. Bir kaşıkla suyu karıştırın ve tam ortasına yumurtayı kırın.
 - 3 dakika pişirip yumurtayı bir süzgeç yardımıyla kağıt bir havlunun üzerine aktarıp ikinci yumurtayı da aynı şekilde pişirin.
 - Tereyağını eritip içine ceviz ve pul biberi ekleyip hafifçe yağı yakmadan kızartın. Pişen yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
 - Tereyağlı sıcak sosu üzerine gezdirin. Dereotu yaprakları ile süsleyip ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyin. Ellerinize sağlık!
 
Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarısının rafadan olması için 3 dakika, tam pişmesi için 5 dakika pişirmeniz yeterlidir.