Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Tereyağlı Çılbır Tarifi

Cevizli Tereyağlı Çılbır

Cevizli Tereyağlı Çılbır Tarifi

Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi: Cevizli Tereyağlı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tereyağlı Çılbır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Tereyağlı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı (silme) pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10 adet ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 2-3 dal dereotu

Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifi nasıl yapılır?

  • Servis tabağınıza süzme yoğurdu yayın.  Dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
  • Tencereye su ekleyip kaynatın. Kaynayan suyun altını kısıp içine sirke ekleyin. Bir kaşıkla suyu karıştırın ve tam ortasına yumurtayı kırın.
  • 3 dakika pişirip yumurtayı bir süzgeç yardımıyla kağıt bir havlunun üzerine aktarıp ikinci yumurtayı da aynı şekilde pişirin.
  • Tereyağını eritip içine ceviz ve pul biberi ekleyip hafifçe yağı yakmadan kızartın. Pişen yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
  • Tereyağlı sıcak sosu üzerine gezdirin. Dereotu yaprakları ile süsleyip ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyin. Ellerinize sağlık!

Cevizli Tereyağlı Çılbır tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta sarısının rafadan olması için 3 dakika, tam pişmesi için 5 dakika pişirmeniz yeterlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025