Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı tarifi: Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 350 gram dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıflar parçalara ayrılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır.
  • Margarin veya tereyağı ile yağlanmış büyük dikdörtgen borcama yağlanmış tel kadayıf hamurunun yarısı alt kata yayılır. Üzerine hafif bastırılır.
  • Dövülmüş ceviz ilave edilir. Geri kalan yağlanmış kadayıf üst kata yayılır. Tekrar hafifçe bastırılır.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca dilimlenir.
  • Şerbeti için, su ve şeker ocağa alınır, kaynayınca birkaç damla limon suyu ilave edilerek yaklaşık 8 dakika kontrollü bir şekilde kaynatılır ve sıcakken, soğumuş ve dilimlenmiş kadayıfa dökülür.
  • Yaklaşık 15 dakika şerbeti çekmesi beklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kadayıf pişirilerek soğuyunca dilimlenir ve şerbeti servis yapmadan yaklaşık 15 dakika önce sıcak olarak dökülürse gerçekten tel tel hamur olmayan lezzetli ve ılık bir tatlı elde edilmiş olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025