Cevizli Tatlı Tarifi
Cevizli Tatlı tarifi: Cevizli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
45 adet
Cevizli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için:
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Cevizli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Suyu ve şekeri tencereye koyup ocağın altını açıyoruz, karıştırarak şekeri eritiyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 1 silip limon ekliyoruz ve 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tüm malzemeleri sırası ile karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde dökün çünkü tamamen toparlamaya uğraşmayın. Elinizle bir parça alıp tatlı modelini verin.
- Eğer tutuyorsa kıvamı olmuştur. Tatlıları tepsiye diziyoruz, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlımızı fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletiyoruz ve ılık şerbeti döküyoruz. Ben 1 dakika sonra tatlıları bir kere ters çevirip tekrar düz çeviriyorum. Afiyet olsun.
Cevizli Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Bizim evde bol şerbet içinde yüzen tatlılar pek sevilmez.O yüzden bu tarif tamamen şerbetini çekmiş fakat kıyırlığını kaybetmemiş ölçüde. Az pişmiş tatlı şerbeti çekince hamur olur, o yüzden güzel pişirmelisiniz. Tatlımı neden şurupladıktan sonra ters düz yapıyorum? Çünkü bu tarz tatlılarda pişirdiğimiz tepside şerbeti veriyorsak ve tepsi sıcak olduğu için tatlımızın alt kısmı bütün şerbeti hemen çekmesin diye.