Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Cevizli Tarçınlı Kek

Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet büyük boy muz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 adet muz

Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ilave edip güzelce çırpın.
  • Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek güzelce çırpmaya devam edin. Muzu ezerek karışıma ekleyin.
  • Ardından un, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru unu harca güzelce yedirin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave edin. Fazla ya da az gelmesi durumunu da engellemiş olursunuz.
  • Ardından hazırladığınız bu kek karışımına iri kıyılmış ceviz içlerini ilave edin ve son bir kez daha karıştırın.
  • Yağlanmış unlanmış baton ya da klasik bir kek kalıbına kekinizi aktarın. Üzerine bir muzu boylamasına ortadan ikiye bölerek yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

Cevizli Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. İçerisine ilave ettiğiniz muz kekinize hafif ıslak bir kıvam verecektir. Muz ilave ederseniz dilerseniz şekerini bir miktar azaltabilirsiniz. Dilerseniz tam buğday unu yerine normal un da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025