Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta Tarifi
Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta tarifi: Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı harç için:
- 4 adet elma
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamurumuzun bütün malzemelerini derince bir kaba alıp yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Elmaları soyup rendeliyoruz ve bir tavada öncelikle şekeri eritip hafif karemel bir görünüm almasını sağlıyoruz.
- Sonra elmaları ve tarçını ekleyip iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- En son da elmalı harcımıza cevizleri ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
- Dinlenen hamuru alıp tart kalıbımıza göre açıp yakladığımız kalıba düzgünce seviyoruz.
- Hamur yerleştirme tamamlandıktan sonra iç harcımızı hamurun üzerine güzelce yayıyoruz.
- Arta kalan hamurdan tartımızın üzerine dilediğimiz şekilde süsleme yapabiliriz. Afiyet olsun.
Cevizli Tarçınlı Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamurunu açmayı sevmeyenler direkt hamuru kalıbın ortasına alıp el yardımı ile bastırarak her tarafa gelecek şekilde açabilirler.