Cevizli Tahinli Lokum Tarifi
Cevizli Tahinli Lokum tarifi: Cevizli Tahinli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tahinli Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 tepsi
Cevizli Tahinli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 su bardağı un
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 kahve fincanı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 büyük çay bardağı tahin
- 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Tahinli Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Önce ılık sütümüze mayamızı ekleyip açalım. Ilık suyu ve sıvı yağı da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yoğurma kabınıza un ve tuzu koyalım ve ortasına çukur açalım.
- Bu çukura sıvı karışımımızı döküp güzelce hamurumuzu yoğuralım ve 40 dakika kadar üzerini örtüp mayalandıralım.
- İç harcı için 1 çay bardağı tahin, 3.5-4 yemek kaşığı şeker, tarçın ve 3 yemek kaşığı kadar cevizi güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamuru 2 bezeye bölelim.
- Hamuru açacağımız tezgaha 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp hamurlarımızı açalım ve içlerine harcımızı sürelim.
- Kalan cevizleri de serpiştirelim ve rulo yapıp saralım.
- Rulolarımızı 3 parmak genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Cevizli Tahinli Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanan hamuru 2 ye böldükten sonra her bir bezeyi maya kokusu olmaması için tekrar yoğurun.
Cevizli Tahinli Lokum tarifi için servis önerisi
Hamurun kendini çekmesi için sıcaklığı kaybolduktan sonra servis etmenizi tavsiye ederiz.