Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Tahinli Lokum Tarifi

Cevizli Tahinli Lokum

Cevizli Tahinli Lokum Tarifi

Cevizli Tahinli Lokum tarifi: Cevizli Tahinli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Tahinli Lokum nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Tahinli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 su bardağı un
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 büyük çay bardağı tahin
  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Cevizli Tahinli Lokum tarifi nasıl yapılır?

  • Önce ılık sütümüze mayamızı ekleyip açalım. Ilık suyu ve sıvı yağı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yoğurma kabınıza un ve tuzu koyalım ve ortasına çukur açalım.
  • Bu çukura sıvı karışımımızı döküp güzelce hamurumuzu yoğuralım ve 40 dakika kadar üzerini örtüp mayalandıralım.
  • İç harcı için 1 çay bardağı tahin, 3.5-4 yemek kaşığı şeker, tarçın ve 3 yemek kaşığı kadar cevizi güzelce karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 2 bezeye bölelim.
  • Hamuru açacağımız tezgaha 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp hamurlarımızı açalım ve içlerine harcımızı sürelim.
  • Kalan cevizleri de serpiştirelim ve rulo yapıp saralım.
  • Rulolarımızı 3 parmak genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Cevizli Tahinli Lokum tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanan hamuru 2 ye böldükten sonra her bir bezeyi maya kokusu olmaması için tekrar yoğurun.

Cevizli Tahinli Lokum tarifi için servis önerisi

Hamurun kendini çekmesi için sıcaklığı kaybolduktan sonra servis etmenizi tavsiye ederiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025