Cevizli Sütlü Un Helvası Tarifi
Cevizli Sütlü Un Helvası tarifi: Cevizli Sütlü Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Cevizli Sütlü Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cevizli Sütlü Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için süt ve şekeri bir sos tavasına alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın ve yağın ısınmasını bekleyin.
- Isınan yağın içerisine unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Rengi değişene ve unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Kavrulan una kaynayan şerbeti ilave edip hızlıca karıştırın. Hazır olan helvayı 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen helvanın içerisine cevizleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Helvaya kaşıkla şekil vererek servis tabağına alınız.
- Toz Antep fıstığıyla servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!