Cevizli Sucuk Tarifi
Cevizli Sucuk tarifi: Cevizli Sucuk için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Sucuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cevizli Sucuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı üzüm pekmezi
- 1/2 kilogram ceviz içi
- 4 su bardağı su
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
Cevizli Sucuk tarifi nasıl yapılır?
- Cevizleri 1 gece önceden suya koyun. Bu yöntem ipe dizmenizi daha kolaylaştıracak, kırılmaları engelleyecektir.
- Yorgan ipi ve iğnesi ile cevizleri ipe dizin.
- Pekmez ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya yakın su ve pekmez karışımından 1 su bardağı kadar bir karıştırma kasesine aktarın.
- Karıştırma kasesine aldığınız pekmezli suyun üzerine un ve nişastayı yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Bu sırada ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın.
- Nişastalı unlu karışımı ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
- Koyulaşan ve kaynayan pekmezli karışımın altını kapatın.
- Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
- Cevizli sucukların asılı kalabileceği uygun bir yere alın. 2 gün kadar kurumasını bekledikten sonra streç film ile kaplayıp muhafaza edin. Afiyet olsun.