Cevizli Soğuk Baklava Tarifi
Cevizli Soğuk Baklava tarifi: Cevizli Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Cevizli Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1 paket baklavalık yufka (40'lı)
- 100 gram tereyağı
- 200 gram margarin
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 4-5 damla limon
Üzeri için:
- 1 paket süt tozu (kakaolu)
- 1 küçük boy kase ceviz
Cevizli Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle su ve şekeri tencereye ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayınca limon damlatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Sütü ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için ocaktan alıyoruz.
- Baklavalık yufkamızı borcam boyutunda kesiyoruz.
- Margarini ve tereyağını eritiyoruz ve borcamı yağlayıp ilk kat yufkamızı ekliyoruz.
- Her kat yufkayı eklediğimizde 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin döküp yufka aralarını yağlıyoruz.
- Paketten çıkan yufkanın yarısına aynı işlemi uygulayıp 20. Katı eklediğimizde yufkayı yağlayıp ceviz içini yayarak ekliyoruz.
- Geri kalan yufkaları eklerken de son kata kadar yağlıyoruz.
- Dikkatli bir şekilde dilimliyoruz, kalan yağı da üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti dökünce üzerini temiz bir bez ile örtüp soğuyup şerbeti çekene kadar bekliyoruz.
- Soğuyup şerbeti çekince üzerine süt tozu serpip yaklaşık 5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Üzerine ceviz serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Cevizli Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Baklava ilk sıcağını alır almaz şerbeti döküyoruz. Şerbet soğuk baklava sıcak olmalı!!