Cevizli Şekerpare Tarifi
Cevizli Şekerpare tarifi: Cevizli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Cevizli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Cevizli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle Şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetin soğuk, şekerparelerin de sıcak olması gerekir. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır. Yani sıvı halden hafif ağdalı kıvama gelince olmuş demektir. Kapatmadan önce limon suyunu ilave edip birkaç dakika pişirin.
- Şekerpare için yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin.
- Kalan kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Unu kontrollü olarak ekleyin. Ne çok kuru ne de çok yumuşak hamurunuz olsun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp çektirin.