Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Şekerpare Tarifi

Cevizli Şekerpare

Cevizli Şekerpare Tarifi

Cevizli Şekerpare tarifi: Cevizli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Cevizli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle Şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetin soğuk, şekerparelerin de sıcak olması gerekir. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır. Yani sıvı halden hafif ağdalı kıvama gelince olmuş demektir. Kapatmadan önce limon suyunu ilave edip birkaç dakika pişirin.
  • Şekerpare için yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin.
  • Kalan kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Unu kontrollü olarak ekleyin. Ne çok kuru ne de çok yumuşak hamurunuz olsun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp çektirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025