Cevizli Poğaça Tarifi
Cevizli Poğaça tarifi: Cevizli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Cevizli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı arttırabilirsiniz)
- 1 paket yaş maya
- 8 su bardağı un (aldığı kadar)
Cevizli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, sıvı yağ ,su, şeker, tuz, maya yoğurma kabına alınır. Süt ve su ılık olmalıdır mayanın aktifleşmesi için.
- Maya eriyene kadar karıştırılır.
- Üzerine un eklenir. Yumuşak bir kıvamda olucak çok sert yoğurmayın. Unu koyarken dikkatli olun.
- Yoğurduktan sonra üzerini bir örtü ile kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın sıcak bir ortamda.
- Ceviz içi ve şekeri bir kasede karıştırın.
- Ön mayalama yaptıktan sonra hamuru istediğiniz boyda elinize alın ve avuç içi büyüklüğünde açın.
- İçine ceviz ve şeker karışımından koyun ve kapatın.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün.
- Tepsi mayalaması olduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
Cevizli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Süt ve su ılık olmalıdır mayanın aktifleşmesi için.