Cevizli Pekmezli Ekmek Tarifi
Cevizli Pekmezli Ekmek tarifi: Cevizli Pekmezli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Pekmezli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Cevizli Pekmezli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 su bardağı buğday unu (Alabildiğine)
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı pekmez
- 2 su bardağı su
Cevizli Pekmezli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un, maya, tuz ve ceviz içini derin bir kapta karıştıralım.
- Pekmez ve azar azar su ilave edelim.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurma kabının üzerini streçle kapatalım.
- Hamur iki katına çıkana kadar 1 saat dinlendirelim.
- Tekrar yoğuralım ve 5 eşit parçaya ayıralım.
- Beze haline getirelim ve fırın tepsisine dizelim.
- Fırında ikinci mayalanma için 45 dakika bekletelim.
- Üzerine bıçakla çizik atalım ve un serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Cevizli Pekmezli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Cevizleriniz iri olursa daha lezzetli olur. Hamur oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılmalı. İkinci mayalanmayı biraz daha uzun tutarsanız daha iyi kabaracaktır ekmekleriniz.
Cevizli Pekmezli Ekmek tarifi için servis önerisi
Dilimler halinde servis edebilirsiniz.