Cevizli Muzlu Ekmek Tarifi
Cevizli Muzlu Ekmek tarifi: Cevizli Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Cevizli Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy olgun muz
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 4 yemek kaşığı cranberry
- 1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Muzların kabuklarını soyun ve bir kabın içinde güzelce ezin.
- Ardından üzerine yumurtaları kırın, toz şekerini de ilave ederek çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlayın.
- Pekmez, zeytinyağı ve süzme yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kabın içinde un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını karıştırın ve eleyin.
- Diğer kabın içerisinde yaş malzemelerin üzerine unlu karışımı azar azar ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirmeye başlayın. Çırpmayın, karıştırın.
- Ardından cranberry ve cevizlerini de ilave ederek homojen bir hal almalarını sağlayın.
- Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika arası kontrollü bir biçimde pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Cevizli Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Yaş malzemelerin üzerine kuru malzemeleri ilave ederken çırpmamaya, spatula yardımıyla karıştırmaya özen gösterin. Dilerseniz tarifi hazırlarken cranberry kullanmayabilirsiniz.