Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi

Cevizli Mısır Ekmeği

Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi

Cevizli Mısır Ekmeği tarifi: Cevizli Mısır Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Mısır Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Mısır Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu (200 ml.)
  • 200 ml. zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı mısır unu (600 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Kalıbı Yağlamak İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Cevizli Mısır Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Ekmeğin yapımına başlamadan fırını 180 derecede ısıtın.
  • Yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Bunun için yumurtaları tek tek kırın. Önce beyazını küçük bir kaseye dökün, sarısını karıştırma kabına koyduktan sonra, beyazını ayrı bir karıştırma kabına alın. (Yumurta beyazının içine hiç sarı karışmaması gerektiği için her bir yumurta beyazını önce küçük bir kaseye almakta fayda var. Böylece bir aksilik olursa, yumurta beyazının tamamını ziyan etmemiş olursunuz.)
  • Yumurta beyazlarına 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyip, mikserle katılaşana kadar birkaç dakika çırpın. Bir kenarda bekletin.
  • Yumurta sarılarının üzerine maden suyunu döküp mikserle çırpın. Zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserle çok kısa süre çırpın. Kekik, tuz, küçük parçalar halinde doğradığınız çekirdeksiz siyah zeytin ve cevizi hamurun içine koyup kaşıkla karıştırın.
  • Yumurta beyazını tahta kaşık yardımıyla ekmek hamurunun içine ekleyin. Birkaç kez kenarlardan içe doğru, karıştırın.
  • Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp, çörek otunu kalıbın her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
  • Mısır ekmeği hamurunu kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle piştiğini kontrol ettikten sonra fırından alın. Oda ısısında soğutun.
  • Ekmek oda ısısına geldiğinde kalıbı bir servis tabağı üzerine ters çevirerek çıkartın. Mısır ekmeğini kek şeklinde dilimleyerek servis edin.

Cevizli Mısır Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Mısır unu sıvı malzemeleri çok çabuk emdiği için, unu koyduktan sonra diğer malzemeleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ekleyin ve ekmeği hemen fırına verin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025