Cevizli Islak Kurabiye Tarifi
Cevizli Islak Kurabiye tarifi: Cevizli Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Cevizli Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  tereyağı
 - 1 çay bardağı  sıvı yağ
 - 1 adet  yumurta
 - 2 kahve fincanı  pudra şekeri
 - 1 paket  vanilya
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 su bardağı  ceviz içi
 - 2 büyük su bardağı  un (aldığı kadar)
 - 1,5 su bardağı  şeker
 - 2 su bardağı  su
 - 2-3 damla  limon suyu
 
Cevizli Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak suyumuzu ve 1,5 bardak şekerimizi tencereye alalım.
 - Şerbetini hazırlayalım, içerisine 2-3 damla limon suyu sıkalım, 7-8 dakika kaynatıp kenara alalım.
 - Oda ısısındaki tereyağı ve tüm malzemeleri ekleyip ulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
 - Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
 - 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (çok kızarmasın) pişirelim. İlk sıcaklık çıkınca şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
 
Cevizli Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetini hazırlarken 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su kullanıyoruz. Un miktarını kontrolü ekleyelim, yumuşak kulak memesi kıvamı olacak.