Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası tarifi: Cevizli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı (opsiyonel)
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi (incecik kıyılmış)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 75 gram ceviz içi

Cevizli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye su, süt ve toz şekeri alıp, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra, kaynamasını beklemeden altını kapatıp, bir kenar alın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tencereye, yağları alın ve tereyağı eriyince eğer kullanacaksanız içine fıstıkları ve cevizleri atıp, renkleri değişene dek yaklaşık 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun.
  • Ardından irmiği ilave edin ve tüm yağı çektikten sonra yine rengi karamelize bir renk alana dek sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • İrmiğin rengi istediğiniz renge geldikten sonra ocağın altını kapatın ve bir kenarda duran şerbeti yavaş yavaş irmiğe ilave din.
  • Tüm şerbeti eklediğinizde oldukça yağlı ve sulu bir görünümü olacak, şerbeti ve yağı fazla mı geldi diyeceksiniz ancak sabırlı olun.
  • Ocağın altını açın ve tüm şerbeti çekene dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Merak etmeyin tüm şerbeti çekecek ve hiç fazla yağlı olmayacak.Afiyetler olsun!

Cevizli İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

İçine damak zevkinize göre ekstra çam fıstığı ekleyebilir ya da hiç koymayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025