Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Cevizli İrmik Helvası tarifi: Cevizli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cevizli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva için:
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı ceviz
Çikolata sos için:
- 60 gram çikolata
- 3 yemek kaşığı çiğ krema
Cevizli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Malzemeleri hazırlayın, 1/2 su bardağından 1 parmak eksik şekerin üzerini süt ile doldurun.
- Tereyağı, dövülmüş ceviz ve irmiği bir tavaya alıp kavurmaya başlayın.
- Kısık ateşte minimum 20 dakika sürekli kavrulacak. Ortalama 20-25 dakika sonra kum gibi bir kıvama gelecek.
- Kum gibi dağılan bir kıvama geldiğinde karıştırılmış şeker-süt eklenecek. Bir-iki fokurdayınca altını kapatıyoruz.
- Süt-şeker karışımını çeker çekmez dondurma kaşığı ile toplar yapıyoruz. Veya hiçbir şey yapmadan kaşık kaşık servis tabaklarına alıyoruz.
- Kremayı ve çikolatayı benmari usulu ısıtıyoruz. Karıştırıyoruz. Kıvam alınca sosumuz hazır. Helvanın üzerine dilerseniz dökebilirsiniz.
Cevizli İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
İrmik helvanızı, ıslatılmış kaselere doldurup ters çevirerek de servis yapabilirsiniz. Çikolata sos veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.