Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası tarifi: Cevizli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva için:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz

Çikolata sos için:

  • 60 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı çiğ krema

Cevizli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Malzemeleri hazırlayın, 1/2 su bardağından 1 parmak eksik şekerin üzerini süt ile doldurun.
  • Tereyağı, dövülmüş ceviz ve irmiği bir tavaya alıp kavurmaya başlayın.
  • Kısık ateşte minimum 20 dakika sürekli kavrulacak. Ortalama 20-25 dakika sonra kum gibi bir kıvama gelecek.
  • Kum gibi dağılan bir kıvama geldiğinde karıştırılmış şeker-süt eklenecek. Bir-iki fokurdayınca altını kapatıyoruz.
  • Süt-şeker karışımını çeker çekmez dondurma kaşığı ile toplar yapıyoruz. Veya hiçbir şey yapmadan kaşık kaşık servis tabaklarına alıyoruz.
  • Kremayı ve çikolatayı benmari usulu ısıtıyoruz. Karıştırıyoruz. Kıvam alınca sosumuz hazır. Helvanın üzerine dilerseniz dökebilirsiniz.

Cevizli İrmik Helvası tarifi için servis önerisi

İrmik helvanızı, ıslatılmış kaselere doldurup ters çevirerek de servis yapabilirsiniz. Çikolata sos veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025