Cevizli Havuçlu Kek Tarifi
Cevizli Havuçlu Kek tarifi: Cevizli Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Cevizli Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 5 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
Cevizli Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar, toz şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alın. 3-4 dakika, yüksek devirde mikser yardımıyla karıştırın.
- Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını bir kaba eleyin. Elediğiniz karışımı yumurtalara ekleyip, malzemeler iyice karışına kadar tekrar çırpın.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ceviz içini iri parçalar halinde dövün. Bir spatula veya kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- 28x28 cm. ölçülerinde kare bir fırın kabına hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki, soğuyana kadar oda ısısında dinlendirin. Kare şeklinde dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Cevizli Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin daha çok kabarması için; karbonatı limon suyu ile birlikte karıştırdıktan sonra kek harcına katabilirsiniz.
Cevizli Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi
Arzuya göre havuçlu keki kaymaklı dondurmayla birlikte servis edebilirsiniz.