Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Havuçlu Kek Tarifi

Cevizli Havuçlu Kek

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi

Cevizli Havuçlu Kek tarifi: Cevizli Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi

Cevizli Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalar, toz şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alın. 3-4 dakika, yüksek devirde mikser yardımıyla karıştırın.
  • Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını bir kaba eleyin. Elediğiniz karışımı yumurtalara ekleyip, malzemeler iyice karışına kadar tekrar çırpın.
  • Kabuğunu soyduğunuz havuçları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ceviz içini iri parçalar halinde dövün. Bir spatula veya kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • 28x28 cm. ölçülerinde kare bir fırın kabına hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız keki, soğuyana kadar oda ısısında dinlendirin. Kare şeklinde dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Cevizli Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kekin daha çok kabarması için; karbonatı limon suyu ile birlikte karıştırdıktan sonra kek harcına katabilirsiniz.

Cevizli Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi

Arzuya göre havuçlu keki kaymaklı dondurmayla birlikte servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025