Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Havuçlu Kek Tarifi

Cevizli Havuçlu Kek

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi

Cevizli Havuçlu Kek tarifi: Cevizli Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (arzuya göre)

Cevizli Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Bir kasede şeker hariç bütün kuru malzemeleri karıştırın.
  • Şekerle yumurtaları rengi açılıp kremamsı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.nSıvı malzemeleri ekleyin, iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri ekleyip hiç topak kalmayana kadar mikserle çırpmaya devam edin.nHavuç ve cevizi ekleyip bir spatulayla karıştırın.
  • Karışımı önceden yağladığınız kek kalıbına aktarın ve isterseniz üzerini cevizle süsleyin. 40-45 dakika pişirin. Kekin içine batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.

Cevizli Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız, yumurta ve şekeri yumurtaların rengi açılana kadar, yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Kekin sönmemesi için keki fırına verdikten sonra en az 20 dakika kapağını açmayın. Keki fırından aldıktan sonra en az 1 saat soğumaya bırakın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025