Cevizli Havuçlu Kek Tarifi
Cevizli Havuçlu Kek tarifi: Cevizli Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Cevizli Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1/2 su bardağı ceviz içi (arzuya göre)
Cevizli Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bir kasede şeker hariç bütün kuru malzemeleri karıştırın.
- Şekerle yumurtaları rengi açılıp kremamsı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.nSıvı malzemeleri ekleyin, iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri ekleyip hiç topak kalmayana kadar mikserle çırpmaya devam edin.nHavuç ve cevizi ekleyip bir spatulayla karıştırın.
- Karışımı önceden yağladığınız kek kalıbına aktarın ve isterseniz üzerini cevizle süsleyin. 40-45 dakika pişirin. Kekin içine batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.
Cevizli Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız, yumurta ve şekeri yumurtaların rengi açılana kadar, yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Kekin sönmemesi için keki fırına verdikten sonra en az 20 dakika kapağını açmayın. Keki fırından aldıktan sonra en az 1 saat soğumaya bırakın.