Cevizli Gülüt Kek Tarifi
Cevizli Gülüt Kek tarifi: Cevizli Gülüt Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Gülüt Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Cevizli Gülüt Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç ceviz içi
Cevizli Gülüt Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kasede çırpın.
- Ardından 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütümüzü ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
- Eleyerek üzerine 1, 5 su bardağı un, birer paket kabartma tozu ve vanilya ve 1 su bardağı mısır unumuzu ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
- Önceden yağladığımız borcama döküp havasını almak için birkaç kere masaya vurup üzerini cevizle süslüyoruz.
- Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Ardından fırından çıkartıp 15 dakika soğumaya bırakıyoruz ve daha sonra keserek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Cevizli Gülüt Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekimizin güzelce kabarması için yumurta ve sütümüzün oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.