Cevizli Güllaç Tarifi
Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 10 adet çilek
- 1 paket güllaç yaprağı
- 4 su bardağı toz şeker
Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- 1 litre sütü geniş bir tencereye alalım ve orta ateşte ısıtmaya başlayalım.
- ocağa konulduktan 5 dakika sonra 4 su bardağı toz şekeri sütün içine dökelim ve karıştırmaya başlayalım.
- Bir yandan cevizleri rondo yardımıyla toz haline getirelim
- Süt kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
- Geniş bir tepsiye ilk güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde dizelim ve süt parmağımızı yakmayacak derecede ılıdığında bir kepçe yardımıyla bolca süt dökelim.
- Sütü döktükten sonra cevizden yine bolca alıp ilk yaprağın üstüne cevizi dağıtıp ikinci güllaç yaprağını aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
- Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi devam ettirelim. Son yaprağın üstüne sütün geri kalanını döküp kalan cevizi de üzerine dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan güllaç üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim. Servise hazır.
Cevizli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Süt çok sıcakken döküldüğünde güllaç yaprakları hamur olur. Dolayısıyla ılımasını beklememiz lazım.
Cevizli Güllaç tarifi için servis önerisi
Üzerine mevsimine göre çeşitli meyvelerden dilimleyebilirsiniz.