Cevizli Güllaç Tarifi
Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 400 gram şeker
- 200 gram ceviz
- 2 tatlı kaşığı gül suyu
Süslemek için:
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 1 kase kiraz
Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize sütü, şekeri ve gül suyunu alıp orta ateşte karıştırmaya başlayalım.
- Şekerimiz eridiğinde, sütün sıcaklığına odaklanmalıyız. Serçe parmağımızı süte soktuğumuzda ilk etapta yakmıyorsa ama içinde de uzun süre tutamıyorsak ideal sıcaklığa gelmiştir.
- Sütün altını kapatıp, geniş bir tepsiye alalım. Yanına da güllaç yapraklarını dizeceğimiz kabımızı alalım.
- Yaprakları tek tek süte batırıp, kabımıza dizelim. Yaprakların en ortasına ceviz kırıklarını serpiştireceğiz ve kalan güllaç yapraklarını yine süte batırıp kabımıza dizeceğiz.
- Güllaç yaprakları bitince , kalan sütü yaprakların üzerine dökelim ve tatlımızın üzerini streçle örtüp buzdolabına kaldıralım. En ideali birgün bekletmek ki yapraklar sütle yumuşasın.
- Servis etmeden önce dilimleyelim. Fıstık ve kiraz ile süsleyelim.