Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 400 gram şeker
  • 200 gram ceviz
  • 2 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 1 kase kiraz

Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Tenceremize sütü, şekeri ve gül suyunu alıp orta ateşte karıştırmaya başlayalım.
  • Şekerimiz eridiğinde, sütün sıcaklığına odaklanmalıyız. Serçe parmağımızı süte soktuğumuzda ilk etapta yakmıyorsa ama içinde de uzun süre tutamıyorsak ideal sıcaklığa gelmiştir.
  • Sütün altını kapatıp, geniş bir tepsiye alalım. Yanına da güllaç yapraklarını dizeceğimiz kabımızı alalım.
  • Yaprakları tek tek süte batırıp, kabımıza dizelim. Yaprakların en ortasına ceviz kırıklarını serpiştireceğiz ve kalan güllaç yapraklarını yine süte batırıp kabımıza dizeceğiz.
  • Güllaç yaprakları bitince , kalan sütü yaprakların üzerine dökelim ve tatlımızın üzerini streçle örtüp buzdolabına kaldıralım. En ideali birgün bekletmek ki yapraklar sütle yumuşasın.
  • Servis etmeden önce dilimleyelim. Fıstık ve kiraz ile süsleyelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025