Cevizli Güllaç Tarifi
Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram güllaç yaprağı
- 200 gram iri dövülmüş ceviz içi
- 1,5 litre süt
- 400 gram toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2-3 yemek kaşığı gül suyu (arzuya göre)
Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, süt ve vanilyayı tencerede parmağınızı rahatça batıracağınız dereceye gelene kadar ısıtın. Çok ısıtırsanız güllaç birbirine yapışıp hamurlaşabilir.
- Paketteki güllaçların yarısını kabınıza koyun, üstüne sıcak sütün yarısını dökün. Biraz çekince (birkaç dakika beklemeniz yeterli) cevizlerinizi serpin.
- Kalan yarım paket güllacınızı da yaydıktan sonra kalan sütünüzü (soğuduysa tekrar ısıtıp) üstüne dökün.
- Tamamen soğuduktan sonra üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.
Cevizli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Markadan markaya güllaçların süt çekmesi farklı olabilir. Süt miktarını isteğinize bağlı olarak artırabilirsiniz.