Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram güllaç yaprağı
  • 200 gram iri dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 litre süt
  • 400 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı gül suyu (arzuya göre)

Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, süt ve vanilyayı tencerede parmağınızı rahatça batıracağınız dereceye gelene kadar ısıtın. Çok ısıtırsanız güllaç birbirine yapışıp hamurlaşabilir.
  • Paketteki güllaçların yarısını kabınıza koyun, üstüne sıcak sütün yarısını dökün. Biraz çekince (birkaç dakika beklemeniz yeterli) cevizlerinizi serpin.
  • Kalan yarım paket güllacınızı da yaydıktan sonra kalan sütünüzü (soğuduysa tekrar ısıtıp) üstüne dökün.
  • Tamamen soğuduktan sonra üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Cevizli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Markadan markaya güllaçların süt çekmesi farklı olabilir. Süt miktarını isteğinize bağlı olarak artırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025