Cevizli Güllaç Tarifi
Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram güllaç yaprağı (11 adet)
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 200 gram ceviz içi
- 1 kase çilek
Süslemek için:
- 1 tutam ceviz içi
- 1 küçük boy kase çilek
Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Güllacın şerbeti için, 2 litre sütü ve 2 su bardağı toz şekeri tencereye alalım. Ocakta içindeki şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Sütün sıcaklığı, ne çok sıcak ne de ılık olmalı. Sıcağa yakın ılıklıkta olacak arkadaşlar. Şöyle de tarif edebiliriz; evinizde yoğurt mayalıyorsanız eğer mayalama ısısında, serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta diyebiliriz.
- Sütü tarif ettiğim gibi ısıttıktan sonra güllacı hazırlayacağımız tepsinin yanına alalım (benim kullandığım tepsinin boyuna göre güllaç yaprakları büyük kaldı, o yüzden yaprakları kırarak yerleştirdim) yerleştirmeye başlamadan önce tepsinin tabanına bir kepçe süt dökelim.
- Yapraklardan birini kıralım ve parlak yeri üste gelecek şekilde yaprağın tamamını yerleştirelim.
- Arkasından üstüne süt gezdirip ıslatalım. Parmağımızın ucuyla hafifçe bastırıp kenarlarının da tamamen dolduğundan emin olalım.
- Yaprakların 6 tanesini aynı şekilde yerleştirdikten sonra arasına iri kıyılmış ceviz yerleştirelim.
- Kalan yaprakları da kırıp ıslatarak aynı şekilde yerleştirelim. Kalan sütü de üzerine döküp üzerini streçle kapatalım.
- Buzdolabına kaldırıp sütünü çekene kadar yaklaşık 2 saat dinlendirelim. Ardından istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.