Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tarifi

Cevizli Güllaç tarifi: Cevizli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram güllaç yaprağı (11 adet)
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 kase çilek

Süslemek için:

  • 1 tutam ceviz içi
  • 1 küçük boy kase çilek

Cevizli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Güllacın şerbeti için, 2 litre sütü ve 2 su bardağı toz şekeri tencereye alalım. Ocakta içindeki şeker eriyene kadar ısıtalım.
  • Sütün sıcaklığı, ne çok sıcak ne de ılık olmalı. Sıcağa yakın ılıklıkta olacak arkadaşlar. Şöyle de tarif edebiliriz; evinizde yoğurt mayalıyorsanız eğer mayalama ısısında, serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta diyebiliriz.
  • Sütü tarif ettiğim gibi ısıttıktan sonra güllacı hazırlayacağımız tepsinin yanına alalım (benim kullandığım tepsinin boyuna göre güllaç yaprakları büyük kaldı, o yüzden yaprakları kırarak yerleştirdim) yerleştirmeye başlamadan önce tepsinin tabanına bir kepçe süt dökelim.
  • Yapraklardan birini kıralım ve parlak yeri üste gelecek şekilde yaprağın tamamını yerleştirelim.
  • Arkasından üstüne süt gezdirip ıslatalım. Parmağımızın ucuyla hafifçe bastırıp kenarlarının da tamamen dolduğundan emin olalım.
  • Yaprakların 6 tanesini aynı şekilde yerleştirdikten sonra arasına iri kıyılmış ceviz yerleştirelim.
  • Kalan yaprakları da kırıp ıslatarak aynı şekilde yerleştirelim. Kalan sütü de üzerine döküp üzerini streçle kapatalım.
  • Buzdolabına kaldırıp sütünü çekene kadar yaklaşık 2 saat dinlendirelim. Ardından istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025