Cevizli Glutensiz Brownie Tarifi
Cevizli Glutensiz Brownie tarifi: Cevizli Glutensiz Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Glutensiz Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Cevizli Glutensiz Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 300 gram beyaz çikolata
- 60 gram tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Cevizli Glutensiz Brownie tarifi nasıl yapılır?
- 20x30 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp un serpin.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
- Tereyağını eritip ocağı kapatın. Erimiş tereyağının içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek eritin ve homojen bir karışım elde edin.
- Tereyağı ve çikolata karışımını ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin.
- Blenderda toz haline getirdiğinizi cevizi de karışıma ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın.
- Karışımı cam kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
Cevizli Glutensiz Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve şeker karışımını iyice beyazlaşana kadar çırpın. Tereyağı ve çikolata karışımını diğer malzemeler ile karıştırırken yeterince ılımış olmasına dikkat edin.
Cevizli Glutensiz Brownie tarifi için servis önerisi
Brownieleri soğuduktan sonra dilimler halinde buzlukta saklayabilir, buzluktan çıkarıp çözülmesini beklemeden üzerine dondurma ilavesi ile servis edebilirsiniz.