Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Cevizli Ev Baklavası

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Cevizli Ev Baklavası tarifi: Cevizli Ev Baklavası için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Ev Baklavası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Ev Baklavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bakalava için:

  • 100 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş) (veya fındık)

Açmak için:

  • 1 küçük boy kase mısır nişastası

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 300 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Cevizli Ev Baklavası tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç, tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • İçine aldığı kadar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edin.
  • Hamurunuz kıvama gelince 30 eşit parçaya bölün.
  • Bu bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek 10’lu gruplar halinde üst üste dizin.
  • Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde yeniden açın. Böylece 3 adet baklava yufkası elde edeceksiniz.
  • Yufkaların birini tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
  • 3 bardak su ve 3 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin.
  • Son yufkayı da tepsinin en üstüne yayın ve baklavanızı dilediğiniz gibi dilimleyin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  • Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve dilimlediğiniz baklavaların üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin ve tepsiyi fırına verin.
  • Üzeri kızarınca çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Baklavalar iyice soğuyunca şerbetini hazırlamaya başlayın.
  • 3 bardak su ve 3 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin.
  • 15 dakika kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Şerbeti sıcakken iyice soğumuş baklavaların üzerine dökün. Afiyet olsun.

Cevizli Ev Baklavası tarifinin püf noktası nedir?

Baklava için seçeceğiniz un, sert buğday unu olmalı. Yumurtayı kullanmadan bir saat önce dolaptan çıkarmanız gerekiyor. Oda sıcaklığında ısınmış bir yumurta, baklavanın lezzetine lezzet katacaktır ve yufkalarınızın yırtılmasını önleyecektir. Eğer baklavanız az miktarda yufkadan oluşuyorsa daha kıvamlı şerbet tercih etmelisiniz yoksa tatlısınız hamur olur. Fındık, ceviz veya fıstık... Hangi malzemeyi kullanıyorsanız kullanın taze olmasına dikkat edin. Taze ve ince buğday nişastası yufkalarınızı açmak için en doğru seçimdir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025