Cevizli Elmalı Turta Tarifi
Cevizli Elmalı Turta tarifi: Cevizli Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Cevizli Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı un
- 250 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 adet kırmızı elma
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 silme yemek kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi (iri çekilmiş)
Cevizli Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Margarin ve şekeri bir kaba alıp margarini iyice şekerle ezelim.
- Daha sonra süt ve un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini tam kapatacak yani hamura temas edecek şekilde streç film çekip dolapta 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Gelelim iç malzemesine. Elmalarımızı yıkayıp güzelce soyalım.
- Daha sonra onları rendeleyelim. Bir tencereye alıp arada karıştırarak pişirelim.
- Pişen elmalarımızın üzerine şeker, ceviz ve tarçını ekleyelim.
- İyice karışmasını sağlayalım. Daha sonra bir yuvarlak tepsi yada kelepçe kalıp kullanabilirsiniz.
- Tepsimizi çok az yağlıyalım. Hamurumuzu iki parçaya bölelim.
- Merdane yardımıyla açalım. Daha sonra tepsiye koyalım.
- Biraz büyük açın ki tepsinin etrafını da saracak şekilde olsun, daha sonra iç harcımızı hamurumuzun üstüne dökelim.
- En üzerine şerit şekiller verelim. 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Cevizli Elmalı Turta tarifi için servis önerisi
Dondurma