Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi
Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi: Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 çorba kaşığı zeytinyağ
- 0.5 demet dereotu
- 4 adet ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar)
- 4 çorba kaşığı lor peyniri
- 1 çay kaşığı keten tohumu
Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp, akını ve diğer yumurtanızı geniş bir kaba kırınız.
- Yoğurdu ve zeytinyağını da ekleyiniz.
- Dereotunu, cevizi, tuzu, elma sirkesini ekleyiniz.
- Unu kontrollü olarak ekleyiniz ve yumuşak bir hamur elde edince eklemeyi bırakınız.
- Son olarak kabartma tozunu da ekleyiniz ve iyice yoğurunuz.
- İç harcı için lor peynirine istediğiniz baharatları (karabiber, pul biberi) ekleyiniz.
- Hamurdan yuvarlak parçalar alarak avuç içinizde açınız ve iç harcından ekleyiniz. İkiye katlayarak poğaçalarınıza şekil veriniz.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısını sürünüz ve keten tohumu (dilerseniz susam, çörek otu da atabilirsiniz) serpiniz.
- 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyetle. ❤️
Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde etmeye özen gösteriniz.