Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi: Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 0.5 demet dereotu
  • 4 adet ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar)
  • 4 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı keten tohumu

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp, akını ve diğer yumurtanızı geniş bir kaba kırınız.
  • Yoğurdu ve zeytinyağını da ekleyiniz.
  • Dereotunu, cevizi, tuzu, elma sirkesini ekleyiniz.
  • Unu kontrollü olarak ekleyiniz ve yumuşak bir hamur elde edince eklemeyi bırakınız.
  • Son olarak kabartma tozunu da ekleyiniz ve iyice yoğurunuz.
  • İç harcı için lor peynirine istediğiniz baharatları (karabiber, pul biberi) ekleyiniz.
  • Hamurdan yuvarlak parçalar alarak avuç içinizde açınız ve iç harcından ekleyiniz. İkiye katlayarak poğaçalarınıza şekil veriniz.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısını sürünüz ve keten tohumu (dilerseniz susam, çörek otu da atabilirsiniz) serpiniz.
  • 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyetle. ❤️

Cevizli Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde etmeye özen gösteriniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025