Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava tarifi: Cevizli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 yaprak baklavalık yufka
  • 125 gram tereyağı
  • 250 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limon

Cevizli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetimiz için bir tencerenin içerisine şeker, su ve limonu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Baklavalık yufkamızın bir yaprağını tezgaha alıp oklavayı ucuna koyup bir tur katladıktan sonra, içerisine çekilmiş cevizden ekleyip katlıyoruz ve oklavayla büzüştürüp yağlanmış tepsiye alıyoruz.
  • Tepsi dolana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz. Daha sonra hazırlanan baklavaları dilediğimiz büyüklükte kesip üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen baklavayı fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, soğuk şerbeti ekliyoruz.
  • Şerbetini çeken baklavamızı Antep fıstığı ekleyip dilerseniz dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025