Cevizli Burma Baklava Tarifi
Cevizli Burma Baklava tarifi: Cevizli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Cevizli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 yaprak baklavalık yufka
- 125 gram tereyağı
- 250 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 adet limon
Cevizli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetimiz için bir tencerenin içerisine şeker, su ve limonu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
- Baklavalık yufkamızın bir yaprağını tezgaha alıp oklavayı ucuna koyup bir tur katladıktan sonra, içerisine çekilmiş cevizden ekleyip katlıyoruz ve oklavayla büzüştürüp yağlanmış tepsiye alıyoruz.
- Tepsi dolana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz. Daha sonra hazırlanan baklavaları dilediğimiz büyüklükte kesip üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen baklavayı fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, soğuk şerbeti ekliyoruz.
- Şerbetini çeken baklavamızı Antep fıstığı ekleyip dilerseniz dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!