Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava tarifi: Cevizli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava İçin:

  • 1/2 paket baklavalık yufka (400gram)
  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Cevizli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatılır.
  • Son beş dakika içine bir kaç damla limon suyu eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
  • Bir tane baklavalık yufka tezgaha serilir. İçine çok az yağ gezdirilir. Ceviz içi eklenir. İnce bir oklava ile sarılır.
  • Yufka oklavanın iki ucundan büzülür. Oklavadan çıkartılır ve istenilen boyutta kesilip fırın tepsisine dizilir.
  • Tepsi dolana kadar diğer yufkalara aynı işlem uygulanır. Tereyağı eritilir ve üzerindeki köpüğü alınır.
  • Bu köpük baklavanın tadını bozabilir. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağı gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlı pişince ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika beklenir. Üzerine soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbetini güzelce çekmesi için dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025