Cevizli Burma Baklava Tarifi
Cevizli Burma Baklava tarifi: Cevizli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Cevizli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava İçin:
- 1/2 paket baklavalık yufka (400gram)
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Cevizli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatılır.
- Son beş dakika içine bir kaç damla limon suyu eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
- Bir tane baklavalık yufka tezgaha serilir. İçine çok az yağ gezdirilir. Ceviz içi eklenir. İnce bir oklava ile sarılır.
- Yufka oklavanın iki ucundan büzülür. Oklavadan çıkartılır ve istenilen boyutta kesilip fırın tepsisine dizilir.
- Tepsi dolana kadar diğer yufkalara aynı işlem uygulanır. Tereyağı eritilir ve üzerindeki köpüğü alınır.
- Bu köpük baklavanın tadını bozabilir. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağı gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
- Tatlı pişince ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika beklenir. Üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Şerbetini güzelce çekmesi için dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.