Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi
Cevizli Biber Yoğurtlaması tarifi: Cevizli Biber Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Biber Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Cevizli Biber Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram biber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Cevizli Biber Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
- Biberleri yıkayın, tohumlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
- Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve içine doğradığınız sarımsakları atın. Sarımsakların kokusu çıkınca, doğradığınız biberleri de ekleyin ve bu şekilde 5 dakika kadar kavurun.
- Biberler yeterince kavrulduğunda içerisine cevizleri ve baharatları ekleyin. Suyunu da ilave edip, kapağını kapatın ve biberler suyu çekene dek, yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Ocağın altını kapatın ve üstüne sirkeyi ekleyip, karıştırın. Soğuduktan sonra yoğurtlayın ve cevizle süsleyip servis edin.