Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi

Cevizli Biber Yoğurtlaması

Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi

Cevizli Biber Yoğurtlaması tarifi: Cevizli Biber Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Biber Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Biber Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Cevizli Biber Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  • Biberleri yıkayın, tohumlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve içine doğradığınız sarımsakları atın. Sarımsakların kokusu çıkınca, doğradığınız biberleri de ekleyin ve bu şekilde 5 dakika kadar kavurun.
  • Biberler yeterince kavrulduğunda içerisine cevizleri ve baharatları ekleyin. Suyunu da ilave edip, kapağını kapatın ve biberler suyu çekene dek, yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Ocağın altını kapatın ve üstüne sirkeyi ekleyip, karıştırın. Soğuduktan sonra yoğurtlayın ve cevizle süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025