Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Cevizli Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz içi (arzuya göre)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tahin
  • 1 parça kaymak

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarının kabuklarını soyun ve geniş bir tencereye dizin.
  • Üzerine şekerimizi de koyun. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra altını kapatın.
  • Servis tabağımıza alın. Üzerine kaymak, tahin ve cevizle servis yapın. Afiyet olsun.

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

2-3 saat veya bir gün önceden kabakları şekerde bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı tarifi için servis önerisi

Servis tabağına aldıktan sonra kaymak ceviz veya tahin pekmez ile servis edebilirsiniz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025